Правителството и президентът извършват странни рокади по най-високите върхове на армията

...
Правителството и президентът извършват странни рокади по най-високите върхове на армията
Коментари Харесай

Президент и кабинет правят странни рокади по върховете на армията

Правителството и президентът правят странни рокади по най-високите върхове на армията и генералитета. Това излиза наяве от публично известие на Министерски съвет. За нито една от тях не се дава никакво пояснение или обосновка.

От държавното съобщение става ясно, че се предлага сегашният командващ на Съвместното командване на силите ген.-лейтенант Любчо Тодоров да бъде назначен на длъжността „ Съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност ”. Ген.Тодоров беше индивидът, който президентът извика в кабинета си дружно с военния министър, когато стана случая с американските военни в Чешнигирово.

В същото време, сегашният консултант на президента по военна сигурност бригаден военачалник Васил Лазаров, на чието място ще отиде ген.Тодоров, се предлага да бъде назначен на длъжността „ Заместник-командир на Съвместното командване на силите “. Т.е в структурата, която досега управлява ген. Любчо Тодоров.

Същото това съвместно командване на силите пък се предлага да бъде управлявано от ген. Валери Цолов, който в този момент е зам.командир на Сухопътните войски. Неговото място ще бъде заето от бригаден военачалник Николай Караиванов, който до момента е бил шеф на щаба на Сухопътните войски.

Министерският съвет одобри също Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който да назначи бригаден военачалник Васил Събински на длъжността „ Командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана “. Предлага се и полк.Тодор Тодоров на длъжността „ Командир на Командване за логистична поддръжка “ и го удостои с виеше офицерско звание „ бригаден военачалник “.

Всички промени и ротации ще са в действие от 1 септември т.г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР